Het is inmiddels een herkenbaar fenomeen. Je bedenkt een bedrijfsnaam, productnaam of actie en komt vervolgens tot de ontdekking dat de domeinnaam die je in gedachten had al door iemand anders geregistreerd is. Wat de domeinnaam is voor een website is de username voor een Social Media account en ook hier geldt: wie het eerst komt …..

Youtube.com
Vimeo.com
Facebook.com
Hyves.nl
Twitter.com
LinkedIn.com
Flickr.com
Slideshare.net
Google.nl/places
Ustream.com

Het belang van een username

Het grootste belang van een username is dat je ook op de social media sites een herkenbaar domein krijgt. Als je je bedrijfsnaam kunt vastleggen op bijvoorbeeld Youtube zal je eigen kanaal de domeinnaam www.youtube.com/bedrijfsnaam krijgen. Dit vergoot de herkenbaarheid, professionele uitstraling en ook de vindbaarheid van je profiel op deze site in grote mate.

Kleine moeite, groot plezier

Ik zou beginnen met het maken van een nieuw mailadres wat je gaat gebruiken voor alle registraties. Het meest logisch is dan iets als ‘ socialmedia@bedrijfsnaam.nl”. Als je dit adres aangemaakt hebt en gekoppeld hebt aan je mailbox kost het registreren van de 10 usernames denk ik maximaal 2 á 3 uurtjes. Denk niet dat je met deze na een registratie ook direct verplicht bent om heel actief gebruik te gaan maken van een site. Wel is het belangrijk om even goed naar de voorwaarden van een site te kijken omdat sommige sites wel verwachten dat je minimaal eens per bijvoorbeeld half jaar een bericht plaatst.

De lijst

Onderstaand de lijst van websites die in de toekomst een steeds belangrijker rol kunnen gaan vormen in de communicatie tussen mensen onderling en mensen en bedrijven. Op elk van de homepages zal je een link om je te registreren (sign up, register etc.) vinden, klik erop en volg de instructies:

1 Youtube.com

Grootste videoplatform ter wereld, tweede zoekmachine wereldweid en eigendom van Google dus goed voor de vindbaarheid.

2 Vimeo.com

Videoplatform nummer 2 wereldwijd, staat bekend om de iets betere kwaliteit dan Youtube

3 Facebook.com

‘S werelds grootste sociale netwerk met al meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en 3 miljoen gebruikers in Nederland.

4 Hyves.nl

Het grootste sociale netwerk van Nederland met meer dan 10 miljoen accounts

5 Twitter.com

De explosief groeiende dienst waarmee je berichten de wereld in kan sturen die door mensen die hierin geïnteresseerd zijn gevolgd kunnen worden.

6 LinkedIn.com

Het grootste zakelijke sociale netwerk in Nederland

7 Flickr.com

Een website waar je foto’s kunt delen met de rest van de wereld. Per minuut worden er ongeveer 3000 foto’s geupload

8 Slideshare.net

Hier kan je presentaties delen. Wanneer je interresante productgerelateerde informatie in een presentatie hebt dan is het zeer verstandig om deze op Slideshare te plaatsen.

9 Google.nl/places

Via deze site kan je je bedrijfsinformatie goed vindbaar maken op Google

10 Ustream.com

Via Ustream kan je live vanaf je laptop of mobiele telefoon iets uitzenden op internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *