de Apple Tablet komt eraan. Op 27 januari gaat Apple waarschijnlijk een nieuw product presenteren. Een product wat de komende jaren wel eens de manier waarop we lezen en internet gebruiken zou kunnen veranderen. Terugdenkend aan eerdere innnovaties van Apple kan je raden wat de iSlate precies aan innovaties zal brengen.

De iPod

In Oktober 2001 kondigde Apple de eerste Ipod aan. Afgezien van een eenvoudig bedienbare interface was deze MP-3 speler niet anders dan vele andere MP-3 spelers. Bijzonder was wel dat in de updatesoftware van het apparaat (Itunes) een muziekspeler en een complete muziekwinkel verwerkt zaten waarmee de gebruiker eenvoudig nieuwe muziek kon downloaden en installeren op de Ipod.

De iPhone

In september 2005 kondigt Apple zijn eerste Iphone aan. De Iphone is een combinatie van Ipod en smartphone. Ook hier weer een mooie interface maar verder geen bijzondere extra’s t.o.v. de op dat moment beschikbare smartphones. Het bijzondere zit ook bij dit apparaat in de bijgevoegde winkel waar software te koop is. Met een paar klikken download je nieuwe programma’s. Iedereen mag nieuwe programma’s maken voor de Iphone als ze maar via de winkel van Apple verkocht worden zodat Apple 30% commissie verdient.

En wat brengt de iSlate ?

Uitgaande van de iPhone en de iPod zou je kunnen concluderen dat Apple vooral heel veel succes geboekt heeft met het creëren van een apparaat waarop media (beeld, geluid en software) afgespeeld kunnen worden. De media die Apple tot nu toe nog links heeft laten liggen zijn de gedrukte media. De markt voor boeken, kwanten en tijdschriften is dan volgens mij ook de volgende verovering die Apple op zijn lijst heeft staan.

Zoals je van Apple kunt verwachten komt er een apparaat met een gelikte interface en een eenvoudig te gebruiken ‘store’ waarin je boeken kunt kopen en abbonementen op kanten en tijdschriften kunt afsluiten. Vanzelfsprekend worden ook hier de muziek en video die de Ipod succesvol gemaakt hebben en de apps uit de appstore aangeboden.

Als het succes van de appstore en de itunes store een voorbode is zou Apple wel eens een hele grote derde inkomstenstroom kunnen gaan aanboren de komende jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *