Veel bedrijven verzamelen in systemen en websites data. Het openbaar maken van die data kan je bestaande en nieuwe klanten helpen om een aankoop te doen.

Internet maakt informatie zichtbaar

Het mooie van internet is dat het heel veel zaken zichtbaar maakt. Op LinkedIn zie je tot hoeveel mensen je eigenlijk via je relaties toegang hebt, dat was natuurlijk altijd al zo, maar door je eigen relaties bij te houden kan je als mooie bijkomstigheid ook in je tweede graads netwerk zoeken. Op marktplaats vinden we met z’n allen net dat kastje of die fiets. Ook dit product was altijd al beschikbaar, maar door het internet krijgen we ook toegang tot die data.

Kindle Markeerfunctie

Ik kwam deze week een nog mooi voorbeeld hiervan tegen. Wereldwijd is de Kindle de best verkochte E-reader. Er zijn inmiddels meer dan 3 miljoen in omloop. Een mooie functie van deze apparaten is dat je digitaal delen tekst kunt markeren en de gemarkeerde stukken kunt delen met je vrienden.

Amazon heeft inmiddels een pagina online gezet (zie: http://kindle.amazon.com/popular_highlights/books_all ) waar je nu kunt bekijken welke artikelen het meest gemarkeerd zijn. Ook kan je kijken in welke boeken veel mensen de afgelopen dagen stukken tekst gemarkeerd hebben. Keek je vroeger alleen naar boeken die veel verkocht werden nu kan je kijken naar boeken die mensen ook echt waarderen (hierbij neem ik voor het gemak aan dat het markeren van een stuk tekst gelijk staat aan het uitspreken van waardering).

Ik denk dat veel bedrijven wel kennis of data in huis hebben die ze kunnen delen met klanten en potentiële klanten. Het delen van informatie op je website kan nieuwe klanten helpen bij het maken van een keuze. Kijk eens in je databases of de statistieken van je website of daar misschien nog pareltjes aan informatie zitten waarmee je je klanten of relaties kunt helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *