Een succes op internet en in sociale media hoeft niet altijd een zegen te zijn. Met het succes komen ook enorme hordes bezoekers en de bijbehorende problemen. Zal het internet op termijn van steeds groter wordende communities en sites weer terug moeten naar de kleinschaligheid ?

Hoe succesvoller een website is hoe meer bezoekers deze trekt. Op zich mooi maar bij websites met een sterke sociale functie trek je met grote groepen bezoekers ook altijd een aantal bezoeker die (net zoals dat offline ook gebeurt) alles voor de rest kunnen verpesten. Een goed voorbeeld hiervan is het populaire gadgetblog Engadged wat eerder dit jaar de reactiefunctie bij alle artikelen uit moest zetten omdat de discussie die in de reacties ontstond iets te verhit werd (zie :  http://www.engadget.com/2010/02/02/were-turning-comments-off-for-a-bit/ ).

En dat is niet het enige probleem van de groeiende gebruikersaantallen. Een tweede groot probleem van de sociale media is dat het sociale aspect eigenlijk alleen goed werkt binnen een beperkte kring van gebruikers. Een twitteraar die een paar miljoen volgers heeft en een vraag stelt krijgt in korte tijd zoveel reacties dat deze niet allemaal te beantwoorden zijn.  Asociaal is het misschien niet maar het is ook niet echt sociaal en zou op de lange duur misschien zelfs de ‘relatie’ tussen een twitteraar en zijn volgers kunnen schaden.

Het laatste probleem van de steeds groter wordende groep ‘internetters’ is het feit dat een discussie met wel honderden reacties te groot is om te lezen. Er is al zoveel informatie en wanneer je dan de reacties op een populair blog bekijkt dan zie je dat (hoe sociaal ook) iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar mening te geven. Het gevolg is dat de informatiestroom zo uitgebreid wordt dat mensen die het artikel voor het eerst zien ontmoedigd raken door alle informatie en deze niet eens meer tot zich gaan nemen.

Ik denk dat we de komende jaren steeds meer zullen zien dat alles op internet in reactie op deze ontwikkelingen kleinschaliger wordt. Websites en sociale media zullen anders ingericht worden. Het internet zal versplinteren en in plaats van een aantal grote spelers zullen er steeds meer kleinere spelers komen die zich richten op een kleine doelgroep.

Als organisatie kan je dit principe natuurlijk ook heel goed toepassen in je internetstrategie. Wanneer je communiceert via het internet met (potentiële) klanten probeer dan de klanten onder te verdelen in groepen die gelijke behoeftes hebben. Wanneer je deze groepen uniform benaderd kan je het sociale aspect behouden en biedt je zelfs de mogelijkheid aan de leden van de groep om misschien met elkaar van gedachten te wisselen. Zo blijft internet een echt sociaal medium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *