De bestanden die we elkaar toesturen worden steeds groter. Toch zijn de beheerders van onze mailservers vaak geneigd om een beperking van minder dan 10 MB aan een mailbox te koppelen. Als je dan toch iemand een groter bestand wilt toesturen komt WeTransfer om de hoek kijken.

Bestanden versturen

Op de website van WeTransfer kan je een bestand van maximaal 2 GB uploaden. Door een paar (enkel hoogst noodzakelijke) gegevens in te vullen zet je het bestand op een server en stuur je een linkje va e-mail naar de persoon voor wie het bestand bedoeld is. Deze persoon heeft vervolgens 2 weken de mogelijkheid om het bestand met een klik op het linkje weer te downloaden.

Interface

Naast het feit dat de website een erg handige dienst biedt is de site ook nog eens heel erg mooi en handig. De interface van de website bevat een aantal hele mooie usability trucjes die ervoor zorgen dat het uploaden en versturen van het bestand eigenlijk niet mis kunnen gaan. Zo verschijnen bij je eerste bezoek hele duidelijke tooltips bij elk invulveld wat je aanklikt.

Voor niets gaat de zon op?

Het slimme achter het concept is dat je bestanden 2 weken op de server van WeTransfer beschikbaar zijn. De enige kosten die WeTransfer heeft is het dataverkeer van het bestand. In de meeste gevallen zal dit gaan om bestanden van minder dan 100 MB die misschien een enkele keer gedownload worden. De lage kosten voor het dataverkeer worden gedekt door een adverteerder die beeldbepalend aanwezig is in de complete achtergrond van de website. Om het uiterlijk en de uitstraling van de website aantrekkelijk te houden wordt niet met elke willekeurige adverteerder in zee gegaan.

Je eigen WeTransfer

Naast de inkomsten uit advertenties biedt WeTransfer ook voor $120 per jaar de mogelijkheid om een eigen ‘kanaal’ aan te maken. Je krijgt dan een eigen subdomein en je mag zelf je eigen achtergrond bepalen. Een mooie dienst als je met klanten en relaties vaak grote bestanden uitwisselt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *