Bij negen van de tien webshops moet je voordat je een product kunt bestellen een productregistratie doorlopen. Zou dat niet anders kunnen ?

Het kopen van producten bij een webwinkel waar je al eens geweest bent is vaak  extra eenvoudig omdat de desbetreffende winkel al je gegevens al heeft. Wanneer je inlogt zijn meteen al je oude gegevens beschikbaar. Als je altijd bij dezelfde webwinkel koopt (bijvoorbeeld Bol.com) is dat super handig natuurlijk. Omdat je hier vaak komt weet je waarschijnlijk je wachtwoord uit je hoofd en log je zo in.

Steeds vaker zie ik echter dat ik bij mijn zoektocht naar producten via websites als Google of Kieskeurig op voor mij nog onbekende websites terecht kom waar ik mij dan ook MOET registreren om iets te kunnen kopen. En steeds vaker wil ik dat niet. Weer een account, weer een wachtwoord, en vaak ook nog een erg lang formulier om de registratie te kunnen voltooien.

Waarom die verplichte registratie ? Omdat we het altijd al doen ? Omdat iedereen het doet ? Dat je de optie biedt vind ik prima, zoals eerder gezegd is het voor mensen die vaker op dezelfde website bestellen zonder meer van toegevoegde waarde. Maar verlies je niet de nieuwe gebruikers uit het oog ?

Vanuit deze gebruikersgroep mis ik hier de optie om me niet te registreren. Laat mij maar enkel de hoognodige gegevens invullen die nodig zijn om het product te betalen en bij me thuis te bezorgen. Als ik daarnaast ook nog mijn e-mailadres achterlaat zou dat volgens mij meer dan voldoende moeten zijn. Wil ik later toch nog een account aanmaken, of facturen inzien, of bestelstatus checken dan kan dat via een e-mailcheck. Ik vul het afgegeven mailadres in en krijg op dat mailadres een linkje toegestuurd wat mij een uur lang toegang geeft tot alle gegevens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *